Mini Konmakandra Den Haag 18 april 2017

Op dinsdag 18 april 2017 vond in de Fruinzaal van het Nederlandse Nationaal Archief een goed bezochte Minikonmakandra van donateurs van de SSG plaats. Slechts enkele van de zeventig stoelen in de zaal bleven onbezet.

De per 1 februari 2017 aangetreden bestuursleden stelden zich kort voor, waarna Frans van Dijk (Nationaal Archief), Pieter Bol en Huub van Helvoort (beiden SSG) presentaties hielden over de talrijke en rijkgeschakeerde archiefbronnen die sinds januari 2017 voor beoefenaars van Surinaamse familiegeschiedenis thuis via de computer raadpleegbaar zijn. De stemming was geanimeerd, met veel interactie tussen sprekers en publiek.

Ter afsluiting gaf Cornelly Spier-Spalburg (SSG) een wervende impressie van het programma voor de reguliere jaarlijkse Konmakandra die op 30 september 2017 zal plaatsvinden,  waarin de relatie tussen woonplek en familiegeschiedenis centraal staat.

Donateurs van de SSG kunnen de presentaties hier bekijken: 

http://www.surinaamsegenealogie.nl/buddypress/mini-konmakandra/