Mini Konmakandra Suriname 16 maart 2017

De kring Paramaribo van de SSG (ongeveer één op de acht donateurs van de stichting woont in Suriname) hield op 16 maart 2017 haar jaarlijkse Konmakandra op convocatie van Marcel Meyer, SSG-contactpersoon Suriname. Marcel Meyer hield die middag een inleiding over de mogelijkheden welke krantensite Delpher.nl biedt voor wie zich met Surinaams familieonderzoek bezighoudt. Pieter Bol, met zijn echtgenote Gerda Bol-Doelwijt jaarlijks in Suriname op vakantie/ familiebezoek, hield een inleiding over de archieven die sinds de voltooiing van het project Teruggave Archieven Suriname (TAS) in januari ll. voor iedereen thuis op het computerscherm raadpleegbaar zijn.

Pieter hield zijn presentatie zes dagen later nog eens in het Nationaal Archief Suriname, voor personeel van het archief en andere belangstellenden.

In De Ware Tijd van 19 en 23 maart en Dagblad Suriname van 25 maart verschenen artikelen n.a.v. de Konmakandra van 16 maart en de lezing van Pieter in het Nationaal Archief Surina  me op 22 maart.

Alle bovengenoemde artikelen:  Mini Konmakandra Suriname – artikelen

.