Surinamemiddag in Joods Historisch Museum

 

15 maart 2015 van 11:30 – 17:00

De Surinamemiddag in het Joods Historisch Museum staat in het teken van het project Suri-Joods.

Onder begeleiding van Doogle Producties hebben vijftien in Nederland wonende ouderen van Surinaamse afkomst korte filmportretten gemaakt over de joodse invloeden in de hedendaagse Surinaamse cultuur. Deze portretten zijn te zien in de tentoonstelling Joden in de Cariben. Vier eeuwen geschiedenis in Suriname en Curaçao en worden tijdens de Surinamemiddag als complete film vertoond. De verhalen zijn vervolgens verwerkt tot theatervoorstellingen door leden van Stichting Likeminds. Het stuk Decamarone wordt deze middag drie maal in het Auditorium opgevoerd.

De twaalf deelnemers aan het project zullen deze middag met hun dierbaren een rondleiding volgen over de tentoonstelling. In het Museumcafé is er Caribische muziek en worden tropische hapjes gereserveerd.

Programma:
11.30 – 12.00 aanvang en ontvangst
12.00 – 13.00 eerste ronde toneelstuk en rondleiding
13.30 – 14.30 tweede ronde toneelstuk en rondleiding
15.00 – 16.00 derde ronde toneelstuk en rondleiding
16.00 – 17.00 muziek in Museumcafé

Voor deelname aan de Surinamemiddag is reserveren verplicht via evenementen@jhm.nl.