Wi Rutu 20.2 is verschenen

Het nieuwe nummer van Wi Rutu, jaargang 20 nummer 2, van juli 2020, is aan de donateurs toegezonden. Bij de meeste donateurs en instellingen is hij op 24 juli bezorgd. Ook de exemplaren voor Suriname zijn onderweg.

De inhoud van nummer 20.2 is:

03-Van de redactie.
05-De familie van Maurits Martinus Alexander Coupijn (1798-1853), een medisch geslacht in de slaventijd (deel 4 en slot). Een verhaal in delen over maatschappelijke stijging en beroepsvastheid in het Suriname van de 18e en 19e eeuw. Jean Jacques Vrij en Ellen Neslo.
16-Het legaat van Lionarons. Een eerbetoon aan een arts die zijn geboorteland niet vergat. Henk E. Menke.
20-Naamloos op Curaçao, Hensen in Suriname. Over een Surinaamse familie met roots op het Caribische eiland. Ger Steinbusch.
29-Climbing up the family tree. “Hoe ik ertoe kwam een toneelstuk uit 1911 in Thalia te Paramaribo te reconstrueren”. Theatermaker Mathieu Wijdeven.
35-Het familieregister, bron voor nieuwe genealogische ontdekkingen. “Als jouw opa Albert Bueno Bibaz is, dan heb ik nog een verrassing voor je”. Carina Klaren en Humphrey Wessels.
39-Erfelijke overdracht van Surinaams-Chinese namen. Combinaties van Chinese clannamen met persoonlijke namen van (stam)vaders werden omgevormd tot vaste familienamen met spellingsvarianten. William L. Man A Hing.
50-Het echtpaar Nankoe-Sabajo. De trouwfoto van een Inheemse jongedame en een Hindoestaanse jongeman, met een voor genealogen bijzonder beroep. Carmen Lie.
53-Henri Guillaume Brandon en zijn proefneming op de plantage Guadeloupe. Een tweede artikel over een maatschappelijk betrokken ex-militair. Henk van der Mast.
57-Nieuwe literatuur en digitale bronnen voor u gesignaleerd. De redactie.