Foto met verhaal voor ‘Erfgoed en Afkomst’

Beste Donateur,

Op zaterdag 30 September organiseert de SSG (Stichting voor Surinaamse Genealogie) in Den Haag een Konmakandra voor de donateurs en hun introducés, met als hoofdthema

   ‘Erfgoed en Afkomst’

We zijn druk doende met de sprekers om een inspirerend programma samen te stellen. Houd hiervoor de eerstvolgende nieuwsflits met uitnodiging en programma in de gaten. 

 

Een foto-expositie maakt onderdeel uit van het programma. Nu hebben wij – organisatoren van de konmakandra – genoeg foto’s vanaf de jaren ’30 met achtergrondinformatie over Paramaribo en directe omgeving. Maar  we zijn nog op zoek naar foto’s met achtergrondinformatie over de plantages en districten: liefst zo oud mogelijk en betrekking hebbend op het hoofdthema: wijken, huizen, kerken, andere gebouwen en gebeurtenissen, eventueel gerelateerd aan bekenden en onbekenden die daar hebben gewoond of onderdeel van uitmaakten.

Bent u in het bezit van een paar van deze foto’s die u graag wilt delen met de andere donateurs, dan kunt u ze mailen naar sekretaris@surinaamsegenealogie.nl of direct naar cornelly.spier@gmail.com. Ik heb liever één foto met een interessant verhaal erbij dan vele foto’s zonder achtergrondinformatie. Indien wij van uw foto gebruik maken, zal uw naam, indien gewenst, op de foto-expositie bij de foto vermeld worden.

Ik zie uw reactie zo spoedig mogelijk tegemoet, liefst voor 25 Juli,  en ben echt benieuwd naar uw bijdrage.

Verrast u ons maar!

Met vriendelijke groet,
Cornelly Spier

Namens de SSG werkgroep Konmakandra