Biografie Jan Ernst Matzeliger verschenen

Jan Ernst MatzeligerOnlangs is een biografie over de Surinaams-Amerikaanse uitvinder Jan Ernst Matzeliger verschenen. Matzeliger was een in Suriname geboren uitvinder en staat te boek als de uitvinder van de schoenstikmachine. Deze machine zorgde ervoor dat, op een aanzienlijk goedkopere manier dan daarvoor, bovenschoen en schoenzool met elkaar verenigd worden.

De biografie presenteert nieuwe details omtrent het leven van deze uitvinder en plaatst zijn leven in de context van ras en klasse. De auteur Peggy U. Plet is een freelance onderzoekster en schrijfster. Zij is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en woont en werkt in Canada. Al meer dan 20 jaar houdt zij zich bezig met Afro-Surinaamse vrouwengeschiedenis en slavernij.

Het boek is in eigen beheer uitgegeven en te bestellen op www.janmatzeliger.com.