Famillement op 2 juni 2016 in Utrecht

famillement banner smaller

Op donderdag 2 juni 2016 zal in Utrecht het Famillement plaatsvinden, een familie-historisch publieksevenement georganiseerd door Het Utrechts Archief en het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis . Het Famillement richt zich op een breed publiek met een gratis programma dat zowel leken als gevorderden op het terrein van (familie)geschiedenis veel mogelijkheden biedt om informatie op te doen en nieuwe hulpmiddelen te ontdekken voor genealogisch onderzoek.

Bijna 70 nationale en internationale organisaties, waaronder de Stichting voor Surinaamse Genealogie , zullen die dag aanwezig zijn. Wilt u meer weten over de meest geschikte software voor uw onderzoek, wilt u weten of een DNA-test u verder helpt bij uw onderzoek, wilt u eindelijk uw onderzoeksresultaten in een mooi boek vastleggen, of wilt u oude foto’s, dia’s of films (laten) scannen of gewoon goed bewaren? Voor deze en andere vragen zijn er op 2 juni veel organisaties aanwezig die mogelijkheden en kennis bieden, zoals leveranciers van software, computerclubs, uitgeverijen, experts op het gebied van genetische genealogie en archiefdiensten. Ook zijn er lezingen, bekende schrijvers, workshops, een foto-expositie en u kunt deelnemen aan een tour van het Domplein of in gezelschap een stadswandeling maken.

Zoals gezegd zal ook de Stichting voor Surinaamse Genealogie aanwezig zijn en u kunt zoals gebruikelijk bij onze stand terecht met uw vragen over uw onderzoek, of gewoon om ideeën en suggesties te bespreken. U vindt onze stand P21 op het plein naast het Utrechts Archief. Naast de stands op het plein, zijn er stands in het gebouw van het Utrechts Archief en in de Lutherse Kerk. Het Utrechts Archief ligt aan de Hamburgerstraat 28 in Utrecht. Het programma begint om 11:00 uur en loopt door tot 19:00 uur. De toegang is gratis.  We hopen u donderdag 2 juni in Utrecht te mogen begroeten!

 Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Het Utrechts Archief bevindt zich aan de Hamburgerstraat 28, 3512 NS Utrecht.

Auto: In de directe omgeving is alleen gelegenheid tot betaald parkeren. Op loopafstand bevindt zich de parkeergarage Springweg (Strosteeg 83). Er is ook parkeergelegenheid bij het Centraal Station.

Openbaar vervoer: Bus 2 (Ringlijn Museumkwartier) vertrekt vanaf Utrecht CS. De halte Hamburgerstraat (in de korte Nieuwstraat) bevindt zich tegenover Het Utrechts Archief.

Te voet: De Hamburgerstraat 28 ligt op 15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station.

– Op Utrecht CS/Hoog Catharijne neemt u de uitgang Godebaldkwartier;

– Ga linksaf en steek de Catharijnebaan over naar de Mariaplaats;

– Sla linksaf de Zadelstraat in;

– Loop onder de Domtoren door en sla rechtsaf:

– Na 200 meter ziet u het Het Utrechts Archief (links).

Familiement_programmaboekje