Roman ‘Gentleman in slavernij’ door Janny de Heer

Graag brengen wij u op de hoogte van het verschijnen van de roman Gentleman in slavernij. Het boek beschrijft de levensgeschiedenis van Johann Dieterich Horst, een Duitser die als jonge man naar Suriname emigreerde en daar de rest van zijn leven bleef. Hij heeft daar de afschaffing van de slavernij meegemaakt en ervaren hoe lang het duurde, hoeveel wetgevingen en bepalingen daarvoor werden afgekondigd, voordat het eindelijk zover was. Horst heeft slaven vrijgekocht, heeft kinderen gekregen en is later officieel getrouwd met de vrouw die hij als slavin heeft vrijgekocht toen zij zwanger was van hun vijfde zoon.

Op de Konmakandra van 20 april j.l. heeft de auteur en donateur van de SSG,  Janny de Heer hierover mogen vertellen.

De presentatie is op 13 oktober a.s.  Zie onderstaande links.

http://www.indeknipscheer.com/antilliaanse-en-surinaamse-boekpresentatie-13-oktober-2013-in-theater-van-t-woord-oba/

http://www.oba.nl/activiteit/droom