Verfilmde Surinaamse bestanden beschikbaar bij de studiezaal CBG

Sinds 2 januari 2012 is de genealogische dienstverlening van het Nationaal Archief in Den Haag overgenomen door het Centraal Bureau voor Genealogie. Dit heeft ook tot gevolg dat de verfilmde Surinaamse bestanden met genealogische informatie van het Nationaal Archief zijn overgebracht naar het CBG. Het gaat om de volgende collecties: Volkstelling 1811, Volkstelling 1921, Doop-, Trouw- en Begraafboeken tot 1828, Overlijdensregister Paramaribo, Geboortenregister Paramaribo, Slavenregisters en nog enkele andere registers.
Deze collecties kunnen voortaan alleen op de studiezaal van het CBG ingezien worden. De studiezaal van het CBG bevindt zich in hetzelfde gebouw als waarin het Nationaal Archief is gevestigd en heeft dezelfde openingstijden als de studiezaal van het Nationaal Archief. Raadpleging van de verfilmde Surinaamse bestanden bij het CBG is gratis.