Foto uit collectie Stichting Surinaams Museum

Enorme collectie historische Surinaamse foto’s op Flickr

Foto uit collectie Stichting Surinaams Museum
Foto uit collectie Stichting Surinaams Museum

De Stichting Surinaams Museum is sinds juli 2010 bezig om een grote hoeveelheid foto’s online te zetten via Flickr. Het gaat om een deel van de collectie die in totaal uit 10.000 foto’s bestaat. Uiteindelijk zullen 2.000 daarvan in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum worden getoond via Flickr. Het is o.a. de bedoeling om met medewerking van het publiek méér informatie over de voorstellingen op de foto’s te verzamelen. Dat kan nu via Flickr, waar mensen commentaar bij de foto’s kunnen achterlaten.

De foto’s zijn verdeeld over sets die zijn gewijd aan een bepaalde bevolkingsgroep (bijv. Javanen, Creolen, Hindoestanen, Chinezen, etc.), een bepaalde plaats (bijv. Marowijne, Nickerie) of een ander trefwoord (visserij, stadsgezichten, emancipatie, theater en toneel, plantages etc.). Voor iedere onderzoeker met belangstelling voor Suriname natuurlijk prachtig nieuws.
Ga HIER naar de Flickr photostream van Stichting Surinaams Museum.