Surinaamse stambomen in Eindhoven

In de Centrale van de Openbare Bibliotheek Eindhoven in het Gebouw de Witte Dame, Emmasingel 22 is de gehele maand mei de tentoonstelling “Voorouders uit alle windstreken” te zien. De expositie van Surinaamse stambomen is samengesteld door de Stichting voor Surinaamse Genealogie.

Na intensief speuren in de Surinaamse en Nederlandse archieven zijn enkele stambomen van Surinaamse families opgesteld.
Bezoekers kunnen aan de hand van boeken, foto’s, voorwerpen, plattegronden en andere geschriften kennismaken met de rijk geschakeerde Surinaamse familiegeschiedenis.

Spreekuur Stichting voor Surinaamse genealogie

Medewerkers van de Stichting voor Surinaamse Genealogie houden op 13 en 20 mei een spreekuur voor iedereen die onderzoek wil doen naar zijn/haar Surinaamse voorouders. Beide zaterdagen vindt dit spreekuur plaats van 13.00-16.00 uur.

Films over Suriname

Op zowel zaterdag 13 mei als 20 mei zijn enkele speciale films over Suriname te zien:

Suriname anno 1921
Deze prachtige film geeft een uniek beeld van Suriname aan het begin van de vorige eeuw. Met o.a. een tocht door Paramaribo en een bootreis door het oerwoud, waarbij enkele dorpen worden aangedaan.
Aanvang: 10.30 uur

Verhalen aan de waterkant
Deze film uit 1999, die eerder door de RVU werd uitgezonden, laat het leven zien van de Boslandcreolen of Marrons in Suriname.
Aanvang: 12.00 uur

Ramsahay reis
Deze film van Yvette Forster vertelt het verhaal van een oude man die terug gaat naar India. Daar gaat hij op zoek naar zijn wortels en hij ontdekt hoe zijn voorouders in Suriname terecht zijn gekomen.
Aanvang: 13.30 uur

Dagboek van Munshi Rahmankan
Een contractarbeider vertelt over zijn leven in Suriname.
Aanvang: 15.00 uur