Nieuwe toevoegingen op AlleSurinamers.org

Toevoegingen per 3 december 2023


Naast het door de onderzoeker Okke ten Hove gemaakte databestand Manumissies Suriname 1832-1863 is nu ook digitaal beschikbaar: het boek Namen van vrijgemaakte slaven 1816-1827, door H.E. Lamur en H.E. Helstone. Voor het door de onderzoeker Huub van Helvoort gedigitaliseerde en aangevulde boek zie bron 1.4.


Tussen 1863 en 1899 zijn vanuit verschillende Brits-West-Indische gebieden in totaal 2.512 contractarbeiders naar Suriname gekomen. Hun namen en persoonlijke gegevens zijn door Prof. Dr. H.E. Lamur, Mr. N.H.A. Boldewijn en Drs. R. Dors overgenomen uit het archief van de Agent Generaal voor de Immigratie (in het Nationaal Archief Suriname) en in 2014 in boekvorm uitgegeven. Voor de index op familienamen in het boek zie bron 3.29.


Op AlleSurinamers.org vindt u alle belangrijke bronnen voor Surinaams stamboom- en familieonderzoek op één plek bij elkaar, voorzien van een heldere toelichting en altijd up-to-date. Ga via de koppelingen in onderstaand overzicht direct naar de bronnen en de toelichtingen.