Nieuwsflits Oktober 2019 – Konmakandra

DNA-thema: groot succes op de Konmakandra van 21 september

Op 21 september jl. organiseerde SSG weer haar jaarlijkse Konmakandra.

Deze keer was het thema DNA. Een onderwerp dat voor veel van onze donateurs een steeds interessanter thema bleek te zijn. Als bestuur waren we dan ook overweldigd en blij met het aantal aanmeldingen.

We hebben alle donateurs en hun introducée die zich voor de inschrijfdatum hadden aangemeld, een plaats kunnen bieden. Helaas hebben wij na deze datum een aantal donateurs, hun introducées en andere belangstellenden geen plaats kunnen bieden. Wij betreuren dit zeer.

Derhalve zullen wij voor de Konmakandra 2020 een andere, grotere locatie, uitzoeken. Het bibliotheektheater is professioneel en goed bereikbaar, maar helaas mag men geen extra plaatsen creëren.

Wij denken dat deze enorme belangstelling voor DNA onderzoek in combinatie met genealogisch onderzoek mede voortkomt doordat wij in ons stamboomonderzoek namen tegenkomen van mensen die aan ons gerelateerd zouden kunnen zijn. De familieverhalen bevestigen of ontkennen deze relaties. Maar ook ontdekken wij door DNA onderzoek dat niet alleen het vermeende bloed door onze aderen loopt, maar soms bloed uit alle windstreken van de wereld.

Wat zijn de mogelijkheden, hoe ga je te werk en waar moet je rekening mee houden. De sprekers die deze dag aan het woord kwamen hielden lezingen en presentaties vanuit verschillende invalshoeken. Maar ook toonden zij hun eigen ervaringen van stamboomonderzoek door middel van DNA; dit gaf het thema extra inhoud en betekenis.

Een uitgebreide verslag zal verschijnen in de januari uitgave van Wi Rutu.

Voor de Donateurs zijn op de website de presentaties, de audio-opnames van de lezingen als mede leuke sfeer foto’s van de dag terug te vinden. Dit alles vindt U na inloggen onder “presentaties” en “fotoalbum”.