BLOOD LINKS – William Yang

Beschrijving: chermafbeelding 2016-01-04 om 11.34.14.png

Blood Links - William Yang

Is dit eigenlijk wel theater? Dat zou de toeschouwer zich kunnen afvragen bij de voorstelling van kunstenaar en fotograaf William Yang. Want lijkt Blood Links niet sprekend op een dia-avondje, zoals we die vroeger thuis ook wel eens hadden? Met beelden die een verder en recenter verleden oproepen, waarbij we herinneringen ophalen aan voorvallen, familieleden en hun eigenaardigheden, aan overleden dierbaren. Eigenlijk doet William Yang, een Australiër met Chinese wortels, precies dat. Hij vertelt, aan de hand van foto’s – deels bestaand, deels door hem zelf gemaakt – het verhaal van zijn familie.

Lange tijd interesseerde Yang zich niet voor zijn Chinese afkomst. Zijn etniciteit, zegt hij, was onderdrukt: “Ik was een banaan. Geel van buiten, wit van binnen.” Met Blood Links omarmt hij zijn afkomst en zijn voorvaderen. Met veel genegenheid en humor schildert Yang de omstandigheden waarin zijn bloedverwanten door de jaren heen leefden en werkten. Hoe hecht de onderlinge banden waren, hoe vetes ontstonden, hoe de één rijk werd, de andere een karig bestaan leidde, hoe sommigen Australië weer verruilden voor bijvoorbeeld Hong Kong of de Verenigde Staten, al dan niet als gevolg van hun partnerkeuze. Daarmee is Blood Links niet alleen een ontroerende parade van Chinese portretten, maar ook een sociologisch document, verteltheater met meerdere lagen.

Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet met William Yang.

Datum: donderdag 10 maart 2016. Aanvang: 20:15 uur. Prijs: 20,00 euro. Locatie: Theater aan het Spui (Den Haag).

 

Workshop Verborgen Verleden
Voorafgaand aan de voorstelling zal van ca. 18:00-18:45 uur een workshop over familiegeschiedenis voor Chinese Nederlanders worden gehouden.Daarin zullen de basisbeginselen van genealogisch onderzoek  geïllustreerd worden, door een aantal donateurs van de Stichting voor Surinaamse Genealogie te laten vertellen hoe zij meer te weten zijn gekomen over een Chinese voorouder die naar Suriname migreerde en stamvader werd van een Surinaamse familie. Samen met de vrijwilligers van SSG ga je op zoek naar je eigen Chinese roots. Ontdek de verhalen en omstandigheden van de voorouders van Nederlandse Chinezen!

EXTRA: Dinerarrangement  Blood Links. Arrangement inclusief een Chinese wok maaltijd, de workshop en kaartje voor de voorstelling: 22,50 euro. Aanvang: 18:00 uur.

Reserveer je tickets via: www.theateraanhetspui.nl/agenda/1496/