Verborgen Verleden – Lucia Rijker

ANP031014099-1

In aflevering 4 van Verborgen Verleden (NTR, 30 januari 2016) staat Lucia Rijker centraal. Lucia Rijker was als bokser en kickbokser jarenlang ongenaakbaar. In haar hele profcarrière heeft ze geen partij verloren en ze was vele malen wereldkampioen. Daarnaast speelde Lucia in diverse films.

Na de dood van haar vader aan wie ze haar achternaam dankt, ontdekte Lucia Rijker dat hij niet haar biologische vader was. Dat was een andere man uit Suriname. Inmiddels heeft ze hem ontmoet, maar over zijn ouders en voorouders weet ze niets. Alle reden dus om haar bloedlijn te onderzoeken. Wie zijn haar biologische voorouders aan vaders kant? En wat voor invloed hebben de ontdekkingen die zij nu doet op haar identiteitsgevoel? Wie is Lucia?

Op de website van de NTR (http://www.ntr.nl/Verborgen-Verleden/77) kan deze aflevering terug worden gezien. Meer informatie over de genealogie van Lucia Rijker is te vinden op Bronnendossier @CBG (http://cbg-bronnen.blogspot.nl/2016/01/verborgen-verleden-30-januari-2016.html).