Familieboek ‘Woiski – Mijn familie en ik’ door Ronny Woiski

!cid_E5B58081-B965-4B7E-9623-AC0A30880198@lan

In 1835 verhuist de Pruisische luitenant, Freiherr Gustav Erdmann Adalbert von Woisky naar Suriname. Daar wordt hij plantage-eigenaar. Op 1 juli 1853 schenkt hij zijn slavin Clasina en de twee kinderen die ze samen hebben de vrijheid. Gedurende meer dan anderhalve eeuw veranderen keer op keer de levensomstandigheden van hun nazaten die zich als kameleons aan hun nieuwe omgevingen aanpassen. Een documentair verhaal en een familiebiografie over een Surinaamse familie van musici en entertainers. Het verbindt Polen met Pruisen, Suriname, Nederland, Spanje en Zweden. Het is tevens een hommage aan Max Woiski sr., een groot artiest die ons veel te jong, berooid en door velen vergeten heeft verlaten.

Ronny Woiski zal tijdens de Konmakandra in Den Haag  zijn familiegeschiedenis presenteren. Het boek Woiski – Mijn familie en ik is een uitgave van uitgeverij Boekscout.nl en zal tijdens de Konmakandra te koop zijn.