Suri-Joods

In dit project van theatergroep Likeminds gaan in Nederland wonende ouderen van Surinaamse afkomst op zoek naar joodse invloeden op de hedendaagse Surinaamse cultuur. Acht deelnemende ouderen starten met het delen van hun herinneringen en verhalen rondom dit thema. Deze herinneringen vormen de basis van interviewfilmpjes, die ontwikkeld worden door professionals. De resultaten zijn te zien in een tentoonstelling in het Joods Historisch Museum, waar de ouderen tevens een deel van de rondleidingen voor hun rekening nemen. Voor deze rondleidingen worden de deelnemers getraind de dialoog aan te gaan met de bezoekers. Vervolgens worden de verhalen verwerkt tot theatervoorstellingen, die gespeeld worden door leden van Likeminds. Het project sluit af met een evenementenprogramma dat onder andere bestaat uit film & talk bijeenkomsten en diverse lezingen.