Stambomententoonstelling SSG in Amsterdam

Stambomententoonstelling SSG in Amsterdam
(incl. genealogisch spreekuur op 6 en 20 november)

In de maanden november en december 2010 staat de stambomententoonstelling van de Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG) in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, filiaal Bijlmer, Amsterdam-Zuidoost. De tentoonstelling is te bezichtigen gedurende de openingstijden van de bibliotheek. Toegang gratis.

Onze tentoonstelling kenmerkt zich door met veel geduld bij elkaar gezochte informatie door onze donateurs die ter inspiratie kan dienen voor een groter publiek. Wellicht gaat het nu ook bij u kriebelen bij het zien van de familiehistorie die er tentoongesteld wordt en wilt u nu ook aan de slag gaan met het starten van uw familieonderzoek!

Tijdens de tentoonstelling zijn er twee genealogische spreekuren te weten op zaterdag 6 november en zaterdag 20 november van 14.00 – 16.00 uur.

Er zullen donateurs, die ervaren zijn in het stamboomonderzoek, aanwezig zijn om vragen van bezoekers te beantwoorden en tips te geven voor (verder) onderzoek.

Op 6 november is donateur Gonda Nekrui ook aanwezig om vragen over haar eigen onderzoek te beantwoorden en te vertellen over de totstandkoming van haar publicaties:

– Familiegeschiedenis van Moesje; over de familie Tjen-A-Tak en Moi-Thuk-Shung
– Het voor- en nageslacht van Samuel MacDonald (herziene versie)

Op 20 november zal donateur Henk Dijs aanwezig zijn om zijn onderzoek en de totstandkoming van zijn publicatie Tru Tru Brudu toe te lichten.

De tentoongestelde stambomen geven u een impressie van hoe een grafische stamboom er uit kan zien.

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u contact opnemen met Magda Korenhof-Terzol, coördinator Foto- en stambomententoonstelling, telefoon: 073-5113476, e-mail: mkorenhofterzol (a) tele2.nl (let goed op dat u de ‘a’vervangt door @!)

Adres Bibliotheek: Bijlmerplein 92 (Amsterdamse Poort), 1102 DA Amsterdam Zuidoost

De openingstijden van de bibliotheek zijn:
Maandag 14.00-17.30
Dinsdag gesloten
Woensdag 10.00-17.30
Donderdag 12.00-20.00
Vrijdag 14.00-17.30
Zaterdag 11.00-17.00
Zondag gesloten

Wij wensen u veel kijkplezier toe en wie weet een ontdekkingsreis naar nieuwe familieleden!