In Memoriam: Marcel Meyer “onze man in Suriname”

Marcel A. Meyer, ‘onze man in Suriname’, is op 29 maart jl. totaal onverwachts overleden. Een grote schok voor iedereen die hem kende. Hij was een bijzondere man, die veel betekende voor de groeiende groep van Surinamers die hun stamboom of familiegeschiedenis onderzoeken. Marcel gaf in dit verband overigens de voorkeur aan de term ‘struikgewas’ boven die van ‘stamboom’.
Geschiedenis en genealogie lagen hem na aan het hart. Vanaf het begin was hij betrokken bij de activiteiten in Suriname van de Stichting Surinaamse Genealogie (SSG). Later was hij gedurende lange tijd voor ons de officiële contactpersoon voor de in Suriname woonachtige donateurs. Met veel plezier organiseerde hij de Mini-Konmakandra’s van de ‘SSG-Kring in Suriname’, vaak in het ‘Clubhuis bij Tante Nel’ aan de Granietstraat, soms in het Nationaal Archief Suriname. Vervolgens zat hij deze altijd gezellige bijeenkomsten met veel humor voor.
Iedereen met genealogische vragen kon bij hem terecht. Vanuit zijn grote reservoir aan historische kennis en anekdotes hielp hij hen met liefde of verwees hen door. Dat deed hij overigens ook al in een wat verder verleden, toen hij voorzitter van de Stichting Oranjetuin was.
De SSG condoleert hierbij zijn kinderen, overige familieleden, vrienden en kennissen met het heengaan van deze bijzondere Surinamer. Marcel laat een grote leegte achter, wij zullen hem erg missen.
De uitvaart vindt plaats op donderdag 7 april 2022. Van 13.30 tot 15.00 uur is er gelegenheid tot het nemen van afscheid in de Centrum Kerk aan het Kerkplein, waarna de rouwplechtigheid van 15.00 tot 16.30 uur plaats vindt.

Bestuur en adviseur van de Stichting voor Surinaamse Genealogie,
Pieter Bol, Sila Groeliker, Henk van der Mast, Hans Meurs, Cornelly Spier en Jean Jacques Vrij.