Stamboomtentoonstelling SSG in Almere

Van 1 november a.s. tot 1 maart 2018 is in het Stadsarchief van Almere (Stadhuispromenade 2) een tentoonstelling te bezichtigen van resultaten van Surinaams familieonderzoek in de vorm van stambomen, aangevuld met familieverhalen, foto’s en video’s. De toegang is gratis. Het Stadsarchief is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 11:00-15:00 u. Zie ook: https://www.almere.nl/over-almere/historie/stadsarchief/

 

De tentoonstelling is georganiseerd en ontworpen door een aantal actieve SSG-donateurs uit de regio Almere: Doreen Acton, Karel Berkhout, Mildred Denneboom, Huub van Helvoort en Erwin Oehlers. Hiervoor is in eerste instantie geput uit de stambomen die gedurende de afgelopen dertien jaar onder de bezielende leiding van Magda Korenhof-Terzol zijn verzameld en die al in eerdere SSG-tentoonstellingen te zien waren. Maar het tentoongestelde materiaal omvat ook bijzonder veel gloednieuwe toevoegingen.

 

Zolang de tentoonstelling loopt, is Huub van Helvoort op de woensdagen van 14:00-15:00 u. in het Stadsarchief Almere beschikbaar voor de beantwoording van genealogische vragen.