Erfgoedfestival FREE!!! in Den Haag

Op zondag 15 oktober 2017 is de SSG vertegenwoordigd op het Erfgoedfestival FREE!!! in Den Haag. Wij staan er met een stand en Pieter Bol geeft om 16:00 uur een Workshop.

Vanaf 12.00 uur kunt u met uw plaatsbewijs gratis naar het naast de Schouwburg gelegen Haags Historisch Museum voor de tentoonstelling  ‘Afrikaanse bedienden aan het Haagse Hof’ .

Het festival wordt geopend om 14.30 met de dansvoorstelling Pee (Kula Skoro) en eindigt om 22.00 uur.

Op de Konmakandra van 30 september a.s. kunnen de SSG donateurs een eersterangs plaatskaart met korting kopen.

 

FREE!!!

Het Nationale Theater
Locatie Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3 te Den Haag

 

Jetty Mathurin, Denise Jannah, Sylvana Simons, Manouschka Zeegelaar Breeveld, Gerson Main, Simone Weimans, Fra Fra Sound e.v.a. 

Het erfgoedfestival FREE draait om 2 historische momenten die voor de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland belangrijk zijn geweest en die op een interessante manier de verschillende perspectieven op de verkregen (1 juli 1863) dan wel genomen vrijheid (10 oktober 1760) kunnen tonen.

Bijna 250 jaar lang, tot de afschaffing op 1 juli 1863, vormde slavernij de basis van diverse samenlevingen onder Nederlands gezag, waaronder Suriname en de zes Nederlands-Caribische eilanden. Hoe heeft dit systeem deze samenlevingen getekend? Hoe gingen mensen om met onvrijheid? Hoe werkten mensen aan vrijheid, in kleinere individuele keuzes en in grotere daden van verzet? En wat betekent vrijheid na eeuwenlange slavernij in de samenlevingen van nu, voor de nazaten van de diverse betrokkenen?

Regisseurs, curatoren, muzikanten, mode ontwerpers en choreografen zijn aan de slag gegaan met deze vragen. festival FREE!! met drie theatervoorstellingen, workshops, een tentoonstelling, een dinerperformance en een dansconcert tot slot.

Kijk voor het hele programma op de website  www.hnt.nl/free